Blog nyhed

Stort udvalg     Fri fragt fra kr. 1000.-     Prismatch på alle varer     Dansk Webshop - Dansk Garanti

Børn i hjemmet - Gør hverdagen sikker for alle huset!

Sikkerhedsgitter / trappegitter


Et trappegitter er et velkendt produkt i mange hjem med børn. Et mere korrekt udtryk for produktet er dog sikkerhedsgitter eller afspærringsgitter, da det er et produkt, som ikke kun kan bruges i forbindelser med trapper.

Når det i daglig tale kaldes for trappegitter, skyldes det at det tit bruges i forbindelser med trapper. Ved at placere et sikkerhedsgitter for toppen og bunden af trappen, forhindrer man at barnet uønsket får adgang til trappen.

Små børn skal først lære at gå på trappen, det skal gøres i samarbejde med en voksen som hele tiden er et-to trin længere nede på trappen, hvad enten om barnet er på vej op eller ned af trappen. På den måde er man altid klar, til at gribe/støtte barnet, hvis balancen svigter.

Happykids anbefaler at man altid sætter et gitter for toppen og et for bunden af trappen, så man altid kan spærre trappen af, uanset hvor i huset man befinder sig. Derfor får man en sikker trappe.

Som nævnt kan et sikkerhedsgitter også bruges til andre formål. De store gittere med flere led, kan f.eks. bruges til at lave en afspærring omkring en brændeovn eller pejs, eller andre områder, hvor man ikke ønsker at barnet skal have adgang til.

Sikkerhedsgitter kan monteres på 2 forskellige måder – fast montering med skruer og klemmemontage med skruegevind, hvor gitteret klemmes fast mellem 2 flader.

Se Happykids’ udvalg af sikkerhedsgitter lige her:

https://happykids.dk/bornemoebler2/borne-gitter

 

Komfurknapper og gitter


Det er ikke unormalt at børn elsker at være i køkkenet når familien laver mad. Det både spændende, sjovt og en god hyggetid sammen med resten af familien. Der skal dog kun nogle få sekunders uopmærksomhed til, før et par børnefingere kan ramme en stegende varm kogeplade eller gryde.

Med småbørn i huset, anbefaler Happykids altid, at man gør brug af et komfurgitter, som forhindrer små fingere i at ramme komfuret, hvor alle de varme ting befinder sig. Det giver en større tryghed for forældrene.

Et andet godt sikkerhedsprodukt som du finder hos Happykids, er komfurknapper med børnesikring. Børn er altid nysgerrigere og elsker at undersøge alle ting – også i et køkken. Her kan det være en fordel at købe komfurknapper med børnesikring, hvis barnet piller/leger med eller tæt ved komfuret.

Knapperne kan stadig dreje som de almindelige knapper, men de aktivere først tænd/sluk funktionen på komfuret, når børnelåsen aktiveres. På den måde undgår man, at børn ved en fejl tænder komfuret.

 

Dørbremser, dørkiler og klemlister


Børn kan let få deres fingere og hænder i klemme i en dør. Børn tænker f.eks. ikke over, at man aldrig må sætte sin hånd på bagsiden af en dør eller låge. Har man nogle døre som barnet tit er i nærheden af, kan man med fordel sikre disse døre på forskellige måder.

En klemliste monteres bagest på døren, så de små fingere ikke kan komme bagom døren og dermed komme i klemme, når døren lukker.

Har man en dør, som hele tiden står åben, kan man med fordel sikre denne dør med en dørkile. Kilen sættes under døren og fastholder døren, så den ikke kan glide eller skubbes i.

Dørbremser, har man en dør, som man gerne vil have til at stå åben, men hvor man er bange for, at et vindstød kan blæse døren i, kan man montere en dørbremse. Bremsen forhindrer ikke døren i at lukke i, i stedet for bremser den døren, så den lukke stille og rolig, og ikke smækker i.

 

Hjørnebeskytter


Kravlegården og sofabordet er typisk de steder, hvor et barn lærer at rejse sig op og det er især fra sofabordet eller et andet lavt bord/møbel, at barnet tager sine først skridt med usikre ben.

Man kan med fordel montere hjørnebeskyttere på skarpe kanter, som barnet er i risiko for at ramme med hovedet. Hjørnebeskytter kommer i mange forskellige former og farver og til forskellige typer overflader.

Fælles for dem alle er, at de er gode til at tage det værste slag, hvis uheldet skulle være ude og barnet falder ind i et bordhjørne eller lign.

 

Du finder alle Happykids sikkerhedsprodukter til lige her:https://happykids.dk/baby-sikkerhed/sikkert-hjem